joi, 14 august 2014

Păzitul focului

Se pare ca n-am mai scris de mult si nu am un subiect important despre care o sa scriu acum,dar ca sa fie acolo,o sa povestesc o parte din tabara mea,o seara de neuitat.
In vara asta, am fost intr-o tabara de engleza in care m-am distrat de minune,mai ales in seara cand a "trebuit" sa pazesc focul.Sa o iau de la inceput:
 Ne-am despartit in trei grupe: de mancare,echipament si orientare.
Eu am fost in grupa de orientare si in aceasi grupa au fost si prietenii mei pe care ii stiam,doar unul a fost la mancare.Ca sa fie mai usor,o sa zic si cum ii cheama:Stefania,Andreea,Matei,Petru si Alex.(Matei era in grupa cu mancarea).
Noi am stat o noapte in padure(noi=toata tabara),iar seara trebuia sa pazim focul in grupe de cate trei,patru,ca sa nu vina animalele salbatice la noi. Noi,(...am uitat sa spun ca mai era o fata pe care o cheama Bianca),pentru ca nu mai aveam loc in cort,am dormit la foc,si pe timpul noptii faceam galagie,ne distram si ajutam cu focul,grupele care erau in momentul acela.Eu eram de paza cu Stefii,Andreea si Bia de la trei la patru,iar baietii,imediat dupa noi,de la patru la cinci.
In timpul noptii,ne mai certau instructorii,dar dupa cinci-zece minute,incepeam din nou sa radem si sa povestim.Cam asa am petrecut toata noaptea,razand,povestind,uitandu-ne la cerul instelat,care uneori era plin de nori,fara sens,avand grija de foc si uitandu-ne la palpaielile lui. Desigur,nu a durat o vesnicie pentru ca pana la urma,Petru cu Andreea au adormit pe Stefii(ciudat faptul ca toti o foloseam pe Stefii pe post de perna).Intre timp a adormit si Alex,dar pe la trei fara un spert,s-au auzit pasi si latraturi.Toti ne-am speriat,dar Andreea"Linistiti-va,nu e nimic",dar un minut mai tarziu(fâș,fâș,pas,)"STEFII,MI-E FRICA!!,O SA NE MANANCE LUPUL!!".Da....de sigur ca NE-A SPERIAT DE MOARTE.Adica sa auzim pași,latraturi,frunze care foșnesc si tot asa,nu era de ajuns,dar aproape ni se stingea focul.Grozav...A trebuit sa-l trezim pe Alex ca sa se duca cu Matei sa mai aduca lemne.Am incepul sa-l zgaltaim,dar nu se trezea.
"Am o idee grozava!",am spus,dar Bia a reprosat"A da,care?!?". Apoi l-am plesnit peste fata si s-a trezit.
"Bun,acum trebuie doar sa-l mai trezim pe Petru",am zis."Mult succes!!",a zis Matei,"De ce?",am zis eu.
A facut o pauza si a zis"Eu il trezesc in fiecare dimineata si imi ia 10 MINUTE!!!","Hai ca exagerezi.",la care Matei"Din potriva!".
Ma intorc spre Petru si il zgaltai.....nimic.....,ii trag o palma....nimic....i-o dau si pe a doua.......NIMIC.....Fac asa pana la a cincea,apoi se aude"Sunt treaz,SUNT TREAZ,LASA-MA!"
Mda...ne putem baza pe Petru ca ,daca vine ursu si vrea sa ne manance,el e ofranda,primul,felul principal.
Alex tremura."Ce-ai patit??"a intrebat Matei,"Ei bine....","Ce e ,ce-ai patit???","Offfff,am nevoie la baie!"...........AHHHHHHHH!!,ACUMA TE-AI GASIT??........"Mai intai hai sa aducem lemne sa nu se stinga focul si apoi..."
(Rargg,ham,ham!!)S-au dus baietii dupa lemne ,in timp ce noi tremuram de frica,langa foc.Dupa ce s-au intors,Stefii a inceput sa se planga"De ce,de ce pe tura mea,de ce nu se putea pe tura baietilor sa ne manance animalele padurii?!??!!". Baietii se uitau urat la ea,iar ea continua "Poate maine nu-i mai gasim pe restul din cort sau si mai bine,gasim ramasite!!".La care Petru adauga"Multumim ca ne tii morala ridicata!",la care ea "Este placeream  mea" si zambeste malefic.
Am exagererat cu tema asta si nu ne-am dat seama ca era aproape de ora patru,era vro 3:45.La un moment dat,nu mai puteam nici eu nici perna,adica,scuzati-ma,Stefii. "Petru,pot sa dorm pe hanoracul tau??",am zis eu,iar el"Am,da,sigur.","Mersi!"
Pana la urma,Stefii a adormit pe hanoracul lui Petru iar eu pe ea,eram ca un sac gigantic de cartofi.Baietii au uitat ca m-am culcat si eu,iar la un moment dat au inceput sa zica toti,aproape in cor "Ooc...och...ochi...OCHI VERZII IN ZAREEE!!!!". Stefi s-a trezit si s-a ridicat,dar eu am ramas acolo.Baietii se uitau la Stefi apoi la sacul negru din fata de unde se ridicase Stefi,la ea din nou,apoi la sac,iar la ea,iar la sac. S-au speriat de moarte,au tipat si m-am trezit si m-am ridicat si brusc se aude un"Haaa,offff,ce bine ca nu era nimic!".Ma uitam ciudat la ei iar ei au inceput sa zambeasca fals,ca niste hiene. Dupa asta,una dintre instructoare,s-a trezit si ne-a zis sa ne culcam si ne-am culcat in felul urmator:
Stefii intoarsa intr-o parte,iar Bia pe langa capul ei,apoi eu pe umarul ei,dupa mine,impartind acelasi sac,Matei,pe coastele ei,apoi Alex pe picioare(pulpe),dupa el ,Petru ,intre genunghi si glezna,iar Andreea chiar pe picioare.C-am asa am stat pana pe la sapte cand ne-am trezit noi,apoi pe la opt cei din cort,pe la opt jumate-noua,am mancat si pe la noua jumate-zece ,pe drum spre tabara.
A fost o seara pe care,chiar daca m-as chinui,nu o s-o pot uita,SI AM INCERCAT!!
Sper ca v-a placut aceasta poveste,probabil nu ma credeti in totalitate,dar nu ma pricep sa inventez.